Na dřeň s Víťou Marčíkem (2020)

Připravila a moderuje Anežka Wiewiorková.

Hovoří Víťa Marčík.

Natočeno 2020. Premiéra 24. 9. 2020 (Rádio Proglas, 16:00 h).

Lit.: Wiewiorková, Anežka: Na dřeň s Víťou Marčíkem: Musíš vyjít, cesta se ti ukáže. In web Radio Proglas, 24. 9. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Do studia přišel bosky a před rozhovorem poprosil o modlitbu. Dávalo mi to smysl – Víťu Marčíka znám jako herce, komedianta, věřícího člověka – až při přípravě otázek jsem zjistila, že před konverzí byl komunistou.

„Nemám problém to říct, ale stydím se za to. To byla jedna z chyb po listopadu 89 – mělo se říct, že to bylo špatně. Mám z komunistů strach, protože jsem sám komunista byl.“ Nejen o tom, že Bůh si dokáže najít cestu ke komukoli, je další díl pořadu Na dřeň.

„Chtěli jsme natáčet spirituály a zdálo se mi, že nejlepší to bude v kostele. Tak jsem řekl, pane faráři, jmenuji se Marčík, jsem komunista, a potřeboval bych, abychom u vás v kostele natáčeli spirituály – šlo by to? Farář nás pustil do kostela, tam jsme zpívali, natáčeli, tam byla atmosféra, mrazilo nás! Vpředu seděla jedna paní, myslel jsem si, že nás hlídá, abychom něco neukradli. A ona se přitom za nás celou dobu modlila. Byla to matka Böhmová, která se potom stala mou kmotrou. Všechno se to nějak hezky zamotalo a já uvěřil.“

S Víťou Marčíkem si povídáme také o tom, jak je důležité otevřít oči a všímat si každodenních zázraků, nebo o síle manželské lásky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)