Xaver a host – Jan Punčochář (2020)

Jan Punčochář hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 24. 9. 2020 (ČRo Retgion, 32 min.).

Lit.: JMys – Veselý, Luboš Xaver: Šéfkuchař Jan Punčochář: Jídlo je jedna z nejhezčích věcí na světě. In web ČRo Region, 24. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Jan Punčochář patří mezi naše nejlepší šéfkuchaře a v současné době je také přísný porotce v kulinářské soutěži MasterChef Česko. Jídlo nejen rád vaří, ale také mu velmi chutná, což s úsměvem komentuje slovy: „Však je to na mě vidět. Všechno, co vidím, tak sním, a proto mám nadváhu.“

Šéfkuchař Jan Punčochář během své dosavadní kariéry působil v nejlepších restauracích našich i světových, včetně těch, které mají michelinská ocenění. Nakonec ho získal i on, a to v restauraci Le Terroir, kde pracoval deset let. Ocenění ho těší, ale extrémní důležitost mu nepřikládá: „Michelinská hvězdička, no je to hlavně ocenění, které vám pomůže v marketingu. Při výběru restaurace se tím řídí třeba turisté, a tak vám to může přinést větší příliv hostů. Pro mě je ale rozhodující, že to je ocenění vaší práce, kterou děláte celý život.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)