Interview Plus – Dušan Neumann (2020)

Publicista Dušan Neumann, publicista žijící ve Spojených státech, je hostem dnešního Interview. Na půlku tohoto týdne byla plánovaná druhá ze tří televizních debat kandidátů na příštího šéfa Bílého domu. Kvůli covidu 19, kterým nedávno onemocněl Donald Trump, se ale tento duel výjimečně nekoná. Může právě přístup k pandemii připravit dosavadního amerického prezidenta o cenné politické body? A jakou má Donald Trump šanci dohnat náskok svého rivala Joe Bidena? Zeptá se Veronika Sedláčková.

Natočeno 2020. Premiéra 15. 10. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.; 25 min.).

Lit.: Erhart, Michael – Sedláčková, Veronika: Spousta Američanů to Trumpovi hodí z trucu. Mají dost levičáků, říká publicista Neumann. In web ČRo Plus,  15. říjen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Americký prezident Donald Trump se zotavil z nemoci covid-19, v průzkumech ale nadále ztrácí na demokratického Joea Bidena. Ani vynucená pauza v kampani ale Trumpovi neublíží, myslí si publicista žijící ve Spojených státech Dušan Neumann: Oba tábory jsou natolik rozděleny, že nerozhodnutých je málo.“ 

Tento týden se měla konat druhá z plánovaných tří televizních debat mezi prezidentskými kandidáty. Nakonec se ale neuskuteční, protože Trump odmítl diskutovat on-line. „V té první debatě Bidena naprosto podcenil. Myslel, že bude nekoherentní a bude se přeříkávat, jako se to Bidenovi děje běžně, ale on byl připravený a Trumpa zaskočil,“ popisuje Neumann.

„Je známo, že Trump je agresivní, ale Biden byl připravován na to, aby byl ještě agresivnější. Prezidenta označil za klauna, podvodníka a lháře, což jsem předtím v jejich otevřeném střetnutí neslyšel,“ dodává.

Fakt, že se Trump sám nakazil koronavirem, mu podle Neumanna pomůže. „Tím, že si vzal neschválené léky a vystavil se do role pokusného králíka – jako nejvyšší papaláš v zemi –, tak si myslím, že si u hodně Američanů zvednul reputaci, která trochu usínala,“ míní publicista. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)