Host Radiožurnálu – Marie Salomonová (2020)

Hostem je Marie Salomonová, zakladatelka neziskového projektu Nevypusť duši. Rodiče podle ní často svým dětem jejich problémy nevěří. Jakými problémy si sama jako dítě prošla? A co mohou udělat pro duševní zdraví žáků nejen učitelé společenských věd, ale třeba i fyziky? Moderuje Patricie Strouhalová.

Natočeno 2020. Premiéra 24. 10. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 10:06 h.).

Lit.: vla – Strouhalová, Patricie: Spousta lidí si nedokáže představit, co to duševní zdraví vlastně je, říká neurovědkyně. In web ČRo 1 Radiožurnál, 24. říjen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (..) Téma duševního zdraví by se mělo prolínat každým školním předmětem. Učitelé můžou dělat například relaxační cvičení před testy, říká neurovědkyně.

„Měla jsem nápad, že se v Česku nemluví o duševním zdraví a bylo by potřeba to změnit,“ popisuje Marie Salomonová, proč založila neziskový projekt Nevypusť duši, který pomáhá mladistvým. „Velká část duševních onemocnění, které teď vznikají, jsou reaktivní. To znamená, že reagují na nějakou určitou situaci a pokud se o ně postaráme, tak zmizí,“ vysvětluje neurovědkyně. Jak mluvit o svých pocitech? A co mohou udělat pro duševní zdraví dětí učitelé? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)