Speciál Radiožurnálu – Obchody a služby ve čtvrtek znovu přivítají zákazníky (2020)

Připravil a moderuje Vladimír Kroc.

Hosty speciálu Radiožurnálu byli Roman Prymula, poradce premiéra a bývalý ministr zdravotnictví; Milan Kubek, prezident České lékařské komory; Jan Kubíček, předseda českého výboru Mezinárodní asociace nákupních center; Daniel Prokop, sociolog z analytické společnosti PAQ Research; Jana Havrdová, prezidentka FISAF (českého svazu aerobiku a fitnesu); Anna-Marie Nedoma, generální ředitelka Národní galerie; Pavel Vysloužil, mluvčí společnosti Kulturní Olomouc.

Natočeno 2020. Premiéra 2. 12. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál – ČRo Plus, 17:05 h.; 50 min.).

Lit.: and – Kroc, Vladimír: Obchody a služby ve čtvrtek znovu přivítají zákazníky. Je to důvod k radosti, nebo spíš k opatrnosti? In web ČRo 1 Radiožurnál, 2. prosinec 2020 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.:  (…) Epidemie zpomaluje a Česko se chystá na další rozvolňování. Co přinese závěr roku? Nepřistoupila vláda kvůli Vánocům a stagnující ekonomice k uvolňování opatření příliš brzy? Vrhnou se Češi ve čtvrtek do obchodů, nebo se poučili z prudkého nástupu druhé vlny a budou spíš opatrní? A jak se na obnovení provozu chystají sportovní a kulturní instituce? Moderátor Vladimír Kroc se zeptal Romana Prymuly, Milana Kubka a dalších.

Lit.: lup – Kroc, Vladimír: Epidemiolog Prymula: Já bych tak rychle nerozvolňoval. Na těchto hodnotách jsme na jaře zavírali. In web ČRo Plus, 2. prosinec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ve čtvrtek čeká Česko velké rozvolňování. Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula i prezident České lékařské komory (ČLK) Milan Kubek před tím varují. „Rozvolňuje se na hodnotách, kde jsme už v první vlně daleko dřív zavírali. Takže riziko, že opět dojde k růstu, tady je,“ říká ve Speciálu současný poradce premiéra Prymula.

Vadí mu hlavně počty covid pozitivních, které nejsou všude stejné. „Máme kraje, kde je situace podstatně horší než v Praze nebo na severní Moravě, takže jsme stále v poklesu, ale výrazně zpomaluje,“ dodává. „Já bych ale v této situaci nerozvolňoval tak rychle. Pokud jsou tady regiony, kde je situace tak špatná,“ varuje epidemiolog Prymula.

V současné chvíli je na tom nejhůř Olomoucký kraj, který se dokonce blíží nejrizikovějšímu stupni pět, celorepublikové skóre protiepidemického systému PES se přitom už deset dní drží na 57 bodech, což odpovídá třetímu stupni pohotovosti.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)