Kultúrny denník – Slávni českí skladatelia v Národnom múzeu v Prahe (Kulturní deník – Slavní čeští skladatelé v Národním muzeum v Praze, 2020)

Připravila Tatiana Čabáková.

Hovoří Sandra Bergmanová.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 11. 2020 (SRo Rádio Devín, 7 min.).

Lit.: anonym: Slávni českí skladatelia v Národnom múzeu v Prahe. In web SRo Rádio Devín, 30. 11. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Leoš Janáček a Bohuslav Martinů – štyri veľké mená českej hudby, ktoré sa stali svetovým fenoménom, sú inšpiráciou pre výstavu Veľkí českí skladatelia. Jej autorky Sandra Bergmanová a Veronika Vejvodová dostali zadanie, aby vytvorili minimalistickú výstavu, ktorá predstaví návštevníkom hudbu týchto velikánov nielen sluchom. Je pripravená v starej budove Národného múzea v Prahe. Žiadny divák ju ešte nevidel, kvôli situácii okolo koronavírusu sú v Česku zatvorené všetky kultúrne inštitúcie, ale ochutnávku z nej sme pre vás pripravili my. Našu pražská kolegyňu Tatianu Čabákovú previedla výstavou jedna z autoriek Sandra Bergmanová:

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)