Xaver a host – Pavlína Saudková (2021)

Pavlína Saudková hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2021. Premiéra 13. 1. 2021 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Pavlína Saudková: Život Jana Saudka bych ráda zpracovala jako divadelní představení. In web ČRo Region, 13. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Pavlína Saudková je novinářkou, občasnou fotografkou a manželkou slavného českého fotografa. Život Jana Saudka by ráda představila v divadelním představení, které by divákům přiblížilo motivy fotografií i autorovu duši.

„Jan je úplně jiný, než si leckterý čtenář médií představí. To, co prezentuje navenek, není úplně on. Myslím si, že je člověk velmi komplikovaný a, i když to tak nevypadá, nadmíru citlivý,“ říká o svém manželovi Pavlína Saudková. Častým tématem manželů je pětačtyřicetiletý věkový rozdíl, které mezi sebou mají. „To, až tady nebude, si neumím samozřejmě představit všemi barvami, ale ta myšlenka tady je dnes a denně už i kvůli tomu, že sám Jan smrt často zmiňuje. Posledních několik let říká, že by byl rád ještě za dva roky života. Stále to protahuje a doufám, že to ještě nějakou chvíli protahovat bude,“ dodává s úsměvem. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)