Mozaika – Studenti a pokračovatelé Karla Vachka 1/5 (2021)

Připravil Tomáš Pilát.

Natočeno 2021. Premiéra

Obsah: 1. díl: Studenti a pokračovatelé Karla Vachka – Radim procházka (6:55) – 2. díl: Studenti a pokračovatelé Karla Vachka – Helena Papírníková a Helena Všetečková (6:36) – 3. díl: Studenti a pokračovatelé Karla Vachka – režisér a dramaturg Jan Gogola

Lit.: Pilát, Tomáš: I chyba může být kvalita, říkal Karel Vachek svým studentům. Významný režisér zanechal svůj otisk nejen v nepřehlédnutelných filmech, ale i ve svých žácích. In web ČRo 3 Vltava, 23. únor 2021 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: A ti to mnohdy dotáhli hodně daleko. Jejich snímky jsou úspěšné na našich i zahraničních festivalech, mnozí z absolventů jeho ateliérů a seminářů slaví úspěchy jako producenti, vedou mezinárodní kursy a dílny, sami jsou oblíbenými pedagogy, jiní s Karlem Vachkem v posledních letech úzce spolupracovali. Například Marek Hovorka stojí více než dvacet let v čele jednoho z nejvýznamnějších středoevropských dokumentárních svátků a Andrea Slováková je děkankou FAMU. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)