Balanc – Jak ovlivňuje nadváha sex? (2021)

Proč mají někteří potřebu komentovat vzhled druhých? Kolik pohybu za týden je dobré pro zdravé tělo? Je na ženy vyvíjen větší tlak, co se týče vzhledu? Usilují muži spíše o svaly než o hubené tělo? Připravil Petr Bouška.

Natočeno 2021. Premiéra 23. 2. 2021 (ČRo Rádio Wave, 33 min.).

Lit.: Bouška, Petr: Muže donutí hubnout porucha erekce, děti nebo zdraví. Na ženský vzhled je vyvíjen větší tlak. In web ČRo Radio Wave, 23. únor 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Pokud od těla něco očekáváte, tak si ho musíte hýčkat,“ říká pro Balanc nutriční terapeutka a lektorka společnosti Stop obezitě Marie Dobrovodská. Radio Wave natočilo šestidílnou podcastovou sérii Sádlo o společenském tlaku na ženský vzhled. Jak to ale mají muži s vlivem okolí a přijímáním vlastního těla? Prý se častěji zaměřují na svaly, a ne na přebytečný tuk, když se odhodlají, tak v hubnutí spíše uspějí. Začínají ale později.

„Ženy jsou ke svému tělu obecně kritičtější, mají pocit, že se mu musí více věnovat.“ Některé ženy se dokonce prohubnou životem, muži více usilují o svaly, které jsou spojené více s dobrou kondicí a zdravím. To, jak se stavíme ke svému tělu a životnímu stylu, si v základu vezmeme z rodiny. Uštěpačná poznámka otce k dceři v pubertě ji může poznamenat na celý život.

Mužské sebevědomí je v naší společnosti více přijímáno a podporováno, proto jich má méně problémy se vztahem k tělu, neřeší to. Ženy hubnou i preventivně, často si přijdou nedokonalé nebo ošklivé, i když jim takové signály okolí nedává. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)