Vinohradská 12 – Tři svědectví z covidových oddělení (2021)

Připravila Lenka Kabrhelová. Editace Barbora Sochorová. Rešerše Martin Melichar. Zvukový mistr Martin Hůla. Hudba Martin Hůla.

Hovoří primář sokolovské nemocnice Martin Straka, ředitel nemocnice v Domažlicích Petr Hubáček a vrchní sestra z náchodské nemocnice Šárka Štěpánková.

Natočeno 2021. Premiéra 1. 3. 2021 (ČRo Plus, 8:34 h.; 35 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Sochorová, Barbora – Melichar, Martin: Lékaři a sestry z českých nemocnic: Emoce jsme zahodili v lednu. In web ČRo Plus, 1. březen 2021 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.: Rok po zaznamenání první nákazy covidem-19 stojí Česko na prahu skutečné zatěžkávací zkoušky. Počet pozitivních případů rapidně narůstá, přibývá i obětí – za celý rok podlehlo nemoci na dvacet tisíc lidí. Nemocnice varují, že se blíží úplnému vyčerpání kapacit. Ve Vinohradské 12 mluvíme se třemi zdravotníky z nejpostiženějších regionů Česka, kteří se už měsíce pohybují v těsné blízkosti covidu. Jak vypadá situace z jejich perspektivy? A jak vypjatým chvílím v zaměstnání čelí? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)