Host Apetýtu – Jana Madarászová (2021)

Připravila a moderuje Jaroslava Jarka Rozsypalová.

Hovoří pedagožka .

Připravilo Brno v roce 2021. Premiéra 19. 4. 2021 (ČRo Brno, 27 min.) v rámci pořadu Apetýt .

Lit.: Rozsypalová, Jarka: Jak poznat hlasy ptáků? „Žluva zve na pivo, žluna už na něm byla a chechtá se,“ radí pedagožka. In web ČRo Brno, 19. duben 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pedagožka Jana Madarászová učí v přírodovědných kroužcích zábavnou formou, jak podle zpěvu poznat konkrétní druh ptáka. Jak se dá jednoduše naučit rozeznat jarní cvrlikání, o tom si povídala s moderátorkou Jarkou Vykoupilovou.

„Ptáci mi přirostli k srdci už v dětství, kdy jsem dostala od mamky dalekohled a chodila jsem do lesa. Bavilo mě pozorovat ptáky, jak se chovají a umět je poznat podle zvuků,“ říká vystudovaná učitelka chemie a biologie.

„Zvonohlík zahradní – tohoto malého žlutohnědého ptáčka najdete vždy někde hodně vysoko – na anténách, topolech, hromosvodech. Dětem jsem říkala, že je to takové cinky-linky dohromady a někdo mi řekl, že to zní jako kdyby vrzala kolečka,“ popisuje Jana Madarászová. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)