Xaver a host – Josef Alois Náhlovský (2021)

Josef Alois Náhlovský hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2021. Premiéra 19. 4. 2021 (ČRo Region, 30 min).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Legrace se dá udělat ze všeho, říká komik Josef Náhlovský. In web ČRo Region, 19. duben 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Josef Alois Náhlovský je původním povoláním učitel českého jazyka. Známý je ale především jako herec a komik, který si na způsob hloupého Honzy hravě poradí ve svých výstupech s každou nástrahou a problémem.

Největší lekcí pro herce, baviče a historika Josefa Náhlovského byla hudební skupina Fešáci. „U Fešáků jsem byl dvanáct, možná čtrnáct let. Petr Novotný mně i Josefu Mladému dal tenkrát opravdovou školu,“ říká komik a přidává další vzpomínku. „Petr Novotný je podle mě nedoceněný bavič. On a Vladimír Menšík jako jediní zvládli sami táhnout Silvestra. Petr Novotný ho natočil například třikrát za sebou, celkově předvedl šedesát výstupů s pointou. Takový počet bychom ani s Karlem Šípem nedali dohromady,“ směje se Josef Náhlovský.

S Karlem Šípem spolupracuje již šestnáctý rok. Momentálně se s ním potkává v pořadu Minipárty. Kromě letitého přátelství je spolu pojí společné zájmy, mezi které patří fotbal, tenis a politika. „Svá jevištní vystoupení si každý z nás píše sám. Když jsme ale spolu vystupovali v televizi, tak je většinou psal Karel sám,“ vysvětluje Josef Náhlovský. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)