Akcent – Přírodovědné průniky do estetiky a uměnověd (2021)

Příroda není jen turistická atrakce, ale žije v ní i někdo jiný než my a možná na nás není zvědavý. Co nás učí přírodovědné průniky do estetiky a uměnověd? Připravila Tereza Špinková. Editorka Petra Kultová.

Natočeno 2021. Premiéra 14. 5. 2021 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 26 min.).

Lit.: Špinková, Tereza: I kvalitní přírodovědné dokumentární filmy a skvělé knihy mohou způsobit devastaci reálné přírody a vymírání zvířat. In web ČRo 3 Vltava, 14. květen 2021 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit: Jak navázat kontakt a komunikaci se zvířaty tak, abychom nezpůsobili spíše škodu? Jaká jsou úskalí třeba i dobrých filmů a knih, která nás vedou k lásce k přírodě a živočichům? Ptá se Tereza Špinková dokumentaristky a etnoložky Hany Novákové a překladatele a básníka Luďka Čertíka. Diskuse navazuje na dvě nové knihy: Desatero smyslů od Jaroslava Petra, která je nominovaná na Magnesii literu. Druhou je český překlad publikace Řeč zvířat od amerického ekologa Carla Safiny. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)