Seriál Radiožurnálu – Jako u moře. Nejkrásnější koupaliště v Česku 1/?? (2021)

Připravila Anna Duchková.

Natočeno 2021. Premiéra 26. 7. – 6. 8. 2021 (ČRo 1 Radiožurnál, 13:04 h.) v cyklu Seriál Radiožurnálu.

Obsah: 1. Výlet parníkem s překvapením: na přehradě Hracholusky mává z mola vodník – 2. Karvinské moře vzniklo dřinou horníků. A oni se tam dnes chodí rádi koupat – 3. Ropáky vystřídali vodní ptáci. Průzračná voda nového jezera Most přitahuje rekreanty i ornitology – 4.  Most, který se občas vynořuje nad hladinu. Nádrž Jesenice je srdcovka pro mnoho lidí, tvrdí rybář – 5. Lom v Hřimeždicích na Příbramsku je mekkou potápěčů i milovníků skoků do vody z obřích výšek – 6. Čistá voda z potoka a dobrá dostupnost. Liberecký spolek zvelebuje lesní koupaliště – 7. Kitesurfing vyžaduje vítr a velký prostor ke startu. V Česku jsou pro kitery nejvhodnější Nové Mlýny. – 8. Není písník jako písník. Na Pardubicku najdete ty odlehlejší, i ty naplněné turistickým ruchem – 9. Soutok Sázavy a Vltavy: dvoubarevná podívaná s teplotním efektem. Proč je voda různě studená? -  10. Máchovo jezero láká surfaře i milovníky filmu: rodina režiséra Miloše Formana tu provozuje penzion – 11. Tady se letos lidé vykoupou nejspíš naposledy. V lomu Zvěřinov se bude opět těžit kámen.

Lit.: and (= Duchková, Anna): Jako u moře. Objevte s Radiožurnálem nejkrásnější koupaliště v Česku. In web ČRo 1 Radiožurnál, 5. srpen 2021 (anotace + nahrávky k poslechu). – Cit.: Průzračná voda, písčité pláže a koupání v malebných scenériích. Regionální reportéři Radiožurnálu vás v novém seriálu vezmou na místa, kde se právem budete cítit jako u moře. Příběhy proslulých koupališť, přírodních lomů i netradičních míst, kde si můžete zaplavat. Poslouchejte od pondělí každý den krátce po 13. hodině.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)