Hergot! – Tekutá krajina (2021)

Hergot! o alternativní spiritualitě a duchovní cestě autora podcastu Tekutá krajina Petra Soukupa ml. připravili Jan Škrob, Petr Wagner a Dominik Čejka.

Natočeno 2021. Premiéra 12. 9. 2021 (ČRo Rádio Wave, 39 min.).

Lit.: Škrob, Jan – Čejka, Dominik – Wagner, Petr: Od čaje k astrologii. Nečekaná duchovní cesta autora podcastu Tekutá krajina. In web ČRo Radio Wave, 12. září 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Petr Soukup ml. pracuje v televizním zpravodajství a zároveň je autorem podcastu Tekutá krajina zaměřeného na současnou spiritualitu. Věnuje se oblastem, které se označují někdy jako ezoterika, jindy jako alternativní spiritualita. Zdůrazňuje přitom ale, že je pro něj jak v oblasti osobní spirituality, tak v podcastu, který vytváří, důležité vyvarovat se nešvarům ezoterické scény, jako je nevkus, povrchnost a odtrženost od reality.

Nás v Hergot!u zajímala především Petrova vlastní duchovní cesta. I když se o duchovno vždycky intuitivně zajímal, bylo to téma, o kterém se v prostředí jeho rodiny v podstatě nemluvilo. Později se díky zájmu o čaj a rituály s pitím čaje spojené dostal do komunity lidí, kteří se spiritualitou zabývali, a začal například meditovat. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)