Akcent – Architektura soužití (2021)

Jak vypadají formy sociálního bydlení a proč nefungují příkazy shora? Architekti a umělci nesmí vyloučené lokality zneužívat. Mají naopak budovat vztahy s místními. Seriál Architektura soužití ukazuje příklady dobré praxe. Připravila Tereza Špinková. Editorka Petra Kultová.

Hovoří Karolína Kripnerová a Vojtěch Sigmund ze spolku Architekti bez hranic a umělec Janek Rous z Artyčok.tv .

Natočeno 2021. Premiéra 26. 11. 2021 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 27 min.). Repríza 28. 12. 2021 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.).

Lit.: Špinková, Tereza: Vyloučené lokality potřebují architekty a umělce. Základem spolupráce jsou vztahy s místními. In web ČRo 3 Vltava, 26. listopad 2021 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.:  (…) Dokumentární seriál Architektura soužití, který nedávno získal novinářskou cenu Mileny Jesenské, ukazuje příklady dobré praxe, jak zlepšovat život ve vyloučených či jinak znevýhodněných lokalitách. Jeho autoři a hosté Akcentu architekti Karolína Kripnerová a Vojtěch Sigmund ze spolku Architekti bez hranic a umělec Janek Rous z Artyčok.tv přibližují na dvou ukázkách sílu místních komunit v nestandardních projektech sociálního bydlení i možnosti zapojení architektů a umělců. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)