Alex a host – Andor Šándor (2021)

Andor Šándor hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2021. Premiéra 6. 12. 2021 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Andor Šándor: Do státních služeb už návrat určitě neplánuju. Objevil jsem svobodu. In web ČRo Brno, 6. prosinec 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Generál náčelník a bývalý odborník na bezpečnost se v posledních letech zabydlel v soukromém sektoru, hraje na bicí a píše knihy. Jak přišel ke svému jménu a proč říká, že do státních služeb by se už nevrátil?

Andor Šándor byl generálním náčelníkem a šéfem vojenského zpravodajství v době, kdy byl spáchán teroristický útok v USA 11. září 2001. „Bouchlo to ráno v New Yorku. A pak následoval rok, kdy jsem byl v šedesátiminutové pohotovosti. Skutečně jsem pociťoval zodpovědnost za tuto zemi. O Al-Káidě jsme věděli, ale že by dokázali útok takového rozsahu – z toho musel být v šoku každý. Všechny lety byly organizované ze západního pobřeží, bylo to velmi dobře sesynchronizované.“ (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)