Fenomény – Dežo Hoffmann 1/2 (2022)

Připravila Zuzana Golianová (1) a Mariana Jaremková (2).

Hovoří Marián Pauer (1), Patrik Lančarič (2).

Natočeno 2022. Premiéra 1. dílu 27. 1. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.), 2. dílu 26. 5. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.). Repríza 1. dílu 29. 1. 2022 (SRo Rádio Devín, 8:05 h.). K poslechu zde a zde.

Pozn.: 1. Rodák z Banskej Štiavnice, ktorého to vždy lákalo k niečomu novému a nepoznanému. Zažil pražské ateliéry na Barrandove, parížsku pobočku americkej spoločnosti 20th Century Fox, aj občiansku vojnu v Španielsku. V roku 1949 sa usadil v Londýne a čo sa šoubiznisu týka, dostalo sa mu z neho to najlepšie. Dvorný fotograf The Beatles, fotograf svetových hviezd Dežo Hoffmann.

Zuzana Golianová sa jeho tvorbe bude venovať spolu s publicistom, historikom a teoretikom fotografie Mariánom Pauerom.

2. Pred ich fotoaparátmi (ne)stálo množstvo hudobných hviezd. Dokonca aj tých istých len s niekoľkoročným posunom. A viacerým z nich dali “ksicht”. Dežo Hoffmann a Anton Corbijn. Čo spája dvojicu fotografov, z ktorých jeden bol inovátorom v žánri hudobnej fotografie a druhý je v súčasnosti (a už dlho) jeden z najlepších a najžiadanejších hudobných fotografov? Čo robí ich fotky ikonickými? Aj o tom sa Mariana Jaremková rozprávala s režisérom Patrikom Lančaričom.(anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)