ArtCafé – Freedom To Spend 1/2 (2022)

Moderuje Jiří Špičák.

Natočeno 2022. Premiéra 16. a 18. 8. 2022 (ČRo 3 Vltava, 17:02 h.).

Obsah: 1. Majitelé newyorského labelu Freedom To Spend mluví o své značce jako o „trhlině v čase“. Freedom To Spend se totiž výhradně soustředí na archeologickou práci a na světlo světa vynáší nahrávky od zapomenutých experimentálních hudebníků, samouků a lidí, kteří stáli mimo běžný hudební provoz. V první části dvoudílného představení labelu uslyšíme vokální experimenty americké skladatelky Cheri Knight nebo new age ambient kolektivu Universal Liberation Orchestra.

2. V dalším vydání hudebního ArtCafé navážeme na úterní díl a budeme pokračovat v představování katalogu newyorského labelu Freedom To Spend, který se soustředí na znovuobjevování zapomenutých avantgardních nahrávek ze sedmdesátých a osmdesátých let a na desky, v nichž hudební autodidaktové propojují new age, syntezátory, ambient i folkovou hudbu. Tentokrát nás čekají třeba terénní nahrávky a jemné melodie portlandského hudebníka Ernesta Hooda nebo zasněné instrumentální skeče skladatelky Michele Mercure.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)