Host Apetýtu – Sylva Lauerová (2022)

Připravila Jana Kobylinská.

Hovoří spisovatelka a básnířka Sylva Lauerová.

Připravilo Brno v roce 2022. Premiéra 24. 11. 2022 (ČRo Brno, 31 min.) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: Kobylinská, Jana: Nejsem typ spisovatele, který by bral svou čtenářskou obec na lehkou váhu, tvrdí Sylva Lauerová. In web ČRo Brno, 24. listopad 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Dobrou náladu mi dodává kromě psaní i hudba, stejně jako setkávání s lidmi – ať už na Dnech poezie nebo v domovech pro seniory,“ říká spisovatelka a básnířka Sylva Lauerová.

Její kniha Experimentální atlas mužů získala čestné uznání v soutěži o Cenu Miroslava Švandrlíka, která oceňuje nejlepší humorná literární díla. Letos po delší odmlce vydává rovnou dvě další knihy – sbírku poezie Klóketen (s podtitulem Zápisky z dozrávání) a román s detektivní zápletkou Hodina zmijí.

„Uplynulé roky pro mě byly obtížné. Vydala jsem se totiž na původně půlroční cestu kolem světa a někde mezi Argentinou a Chile jsem onemocněla. Během čtyř týdnů jsem zhubla dvanáct kilo, předčasně jsme se museli vracet, ve světě se začal objevovat covid. Vracela jsem se do Česka v době tvrdého lockdownu. Pak mi ještě onemocněl a odešel tatínek. Proto moji čtenáři museli čekat tři roky – během toho období jsem byla schopná psát jenom básně. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)