Host Lucie Výborné – Marie Abelová a Tibor Abel (2023)

Hostem je Marie a Tibor Abelovi, zakladatelé Nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa. Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2023. Premiéra 6. 6. 2023 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 31 min.).

Lit.: mga – Výborná, Lucie: Máte dvě možnosti: buď zešílet, nebo žít v přítomnosti. Mladší generace je v tématu smrti daleko přirozenější, říkají zakladatelé nadačního fondu. In web ČRo 1 Radiožurnál, 6. červen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Když jsem synovu kamarádovi za podporu děkovala, řekl: „Vždyť je to přece normální, nic se nezměnilo“. V tu chvíli jsem se zastyděla za naši generaci, která se tématu smrti bojí a schovává se před ní, říká Marie Abelová.

V roce 2018 si syn začal stěžovat na bolest v koleni, v srpnu téhož roku se ze sportovce stal těžce nemocný pacient. O dva roky později Kryštof zemřel na rakovinu. Po jeho smrti se manželé Abelovi rozhodli založit nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa, který pomáhá rodinám čelícím závažné diagnóze. „Podhoubím, na němž nadace vznikla, byla představa, co dělá samoživitelka z vesnice, která má dvě děti doma a jedno na Bulovce,“ říká Tibor Abel. Jak lze takovou situaci zvládnout? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)