Host Apetýtu – Martina Rudolfová (2024)

Připravila Jana Kobylinská.

Hovoří kastelánka zámku Lysice Martina Rudolfová.

Připravilo Brno v roce 2024. Premiéra 16. 1. 2024 (ČRo Brno, 33 min.) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: Kobylinská, Jana: Lysická kastelánka: Obnovená zámecká zahrada je splněný sen, občas se musím štípnout, jestli je to pravda. In web ČRo Brno, 16. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Co chystá jeden z barokních skvostů jižní Moravy, zámek Lysice, pro návštěvníky na novou sezónu? To prozradí kastelánka zámku Martina Rudolfová.

Zámek Lysice, jeden z barokních skvostů jižní Moravy, chystá pro návštěvníky velké jarní překvapení. Kastelánka Martina Rudolfová v Apetýtu prozradí, s jakými peripetiemi se v uplynulých měsících museli potýkat.

Svoji práci miluje a jak sama říká, po desítkách let se jí začínají naplňovat profesní sny. Letos na jaře se slavnostním otevřením završí práce na obnově zahrad a rekonstrukce fasády východního křídla lysického zámku.

„Původně jsem zaskakovala jako průvodkyně za kolegyni na mateřské, pak to pokračovalo dál a dál a letos už jsem kastelánkou třicet let,“ vypráví. „Šla jsem do toho tenkrát naplno a po hlavě, dnes už bych to nebrala tak bezstarostně. Jsem urputná a tak doufám, že je to na zámku a jeho okolí v dobrém slova smyslu vidět.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)