Sladké časy (1999)

Adolf Lachkovič. Vzpomínkový výlet do poválečných časů na Slovensku, kdy ještě platilo přísloví „učení – mučení“. Dramaturg Ján Uličiansky. Hudební dramaturgie Katarína Cútová. Zvuková realizace Ľuboš Klásek, Emília Miháleková. Režie Viera Weidlerová.

Účinkují Róbert Róth, Karol Machata, Mária Kráľovičová, Helena Geregová, Juraj Hrčka, Ján Mistrík, Jozef Cút, Jozef Šimonovič, Vladimír Minarovič, Ivan Laca, Peter Sklár, Ján Valentík a další.

Natočeno 1999. Premiéra 25. 4. 1999.  Repríza 10. 6. 2017 (Rádio Devín, 13:00 h.) k 90. narozeninám M. Kráľovičové.

Lit.: anonym: Pocta Márii Kráľovičovej v Rádiu Devín. Kultúra a umenie. In web Rádio Devín, 1. 6. 2017 (článek). – Cit.: Na našej prvej scéne pôsobí nepretržite 69 rokov. Množstvo postáv stvárnila vo filme, bola v začiatkoch Slovenskej televízie i Slovenského rozhlasu a zapísala sa do ich zlatého fondu. Je žijúcou legendou Slovenského národného divadla. A práve 7. júna oslavuje svoje 90-te narodeniny. Stále v dobrej kondícii a so šarmom, ktorej vek nič neuberá. Divadelná, filmová, televízna a rozhlasová diva Mária Kráľovičová, jednoducho naša Marína. (…) Spomienkový príbeh cukrárskeho učňa na horké povojnové časy na Slovensku. Mária Kráľovičová v tejto hre stvárnila postavu manželky majstra cukrára.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)