Buba lazi – plazy sa plazia (Buba lazi – plazi se plazí, 1996)

Alec (Alek) Popov. Hra bulharského dramatika. Symfonie o bolesti. Dramaturg Štefan Kasarda. Hudba Jozef Malovec. Produkce Eva Bugárová. Mistři zvuku Peter Janík, Peter Čeljuska. Režie Hana Makovická-Hajdová.

Osoby a obsazení: Dé, učitel (Ján Kado), Teddy, student (Juraj Fotúl), Teddy jako starší (Juraj Bernát), Eda, Teddova milenka (Vanda Konečná).

Nastudoval Slovenský rozhlas Košice v roce 1996. Premiéra 8. 2. 1996 (28 min.). Repríza 21. 1. 1998 (SRo 2 Devín, 10:20 h.).

Bulharská rozhlasová hra z Prix Futura 1994.

Lit.: anonym: Buba lazi – plazy sa plazia. In Rozhlas a televízia 3/1996, roč 72 (anotace). – Cit.:  Buba lazi je prvým veršom detskej bulharskej zábavnej pesničky s trochu nárečovou výslovnosťou, ktorej celý text v doslovnom preklade znamená Plazivé plazy sa plazia, plazivé plazy sa plazia, šup, šup, šup! Hra Aleca Popova je situovaná do entomologického laboratória, kde sa robia pokusy na chrobákoch a rozvíja tam vzťah učiteľa, študenta a jeho priateľky. Hra kladie otázky akú pravdu a aký zvuk má ľudská bolesť.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)