Drahokam hadej kráľovnej (Drahokam hadí královny, 1980)

Kornelia Dobkiewiczowa. Pohádková hra na motivy polské lidové pohádky. Rozhlasová úprava Michal Príbus. Dramaturgie Emília Drugová. Hudební spolupráce Anna Farkašová. Zvuk Mária Vrancová, Dušan Koma. Režie Olívia Binderová.

Osoby a obsazení: bača Piotraš (Július Pántik), výberca daní (Anton Mrvečka), hadia kráľovná (Emília Vášáryová), pes Hlasko (Oldo Hlaváček), mačka Vrčka (Viera Topinková), gróf (Eduard Bindas), Elka (Michaela Mikulášová) a starká (Jela Lukešová).

Natočeno 1980. Reprízy 8. 11. 2017 (SRo 9 Rádio Junior, 21:00 h.; 40 min.),25. 5. 2019 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: Rozprávkovú hru Drahokam hadej kráľovnej ste na Juniore ešte nepočuli, pretože sme ju oprášili z poriadne zapadnutého kúta rozhlasového archívu. Tento týždeň sa nám po vysielaní potulujú Mikulášovia a Dedovia Mrázovia, ale nielen oni môžu človeka obdarovať. Bača Piotraš najskôr príde o celoročné zásoby aj zárobok. Ale za to, že ochotne zachráni malú zmiju, dostane nevídaný dar. Piotraš sa jednoducho k všetkým živým tvorom dokáže správať, ako sa patrí. Ani psík Hlasko a mačka Vrčka na svojho pána nedajú dopustiť. Vy sa s ním môžete stretnúť v rozprávkovej hre, ktorú podľa poľskej ľudovej rozprávky napísal Michal Príbus.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)