Profesionál (1991)

Dušan Kovačevič. Hra pro mládež. Překlad Ján Jankovič. Dramaturg Ján Uličiansky. Hudební dramaturgie Dana Reková. Scénická hudba Juraj Beneš. Zvuk Andrej Zmeček. Záznam a střih Ernest Walzel. Režie Viktor Lukáč.

Osoby a obsazení: já (Marián Geišberg), Luka (Ľudovít Moravčík), Marta (Anna Šišková), blázen (Michal Monček),  matčin hlas (Jela Lukešová).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roce 1991. Premiéra 23. 6. 1991 (Bratislava, 16:35 h.; 53 min.).

Lit.: anonym: Profesionál. In Televízia a rozhlas 4/1996, str. 15 (anotace). – Cit.: Nie všetci sme zabudli na časy, v ktorých nejeden z nás mal svojho „strážneho anjela“. Dušan Kovačevič nám v divadelnej hre, ktorá sa dočkala nielen televíznej, ale i rozhlasovej adaptácie ponúka príbeh dvoch mužov, ktorí boli po dlhé roky spojení neviditeľnými nitkami osudu. Obaja sú profesionáli – ale každý iným spôsobom… Ich nečakané stretnutie nám priblíži nielen ich príbeh, ale ponúkne aj obraz života, ktorého súčasťou sme boli aj my, napriek tomu, že sme o tom často ani netušili.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)