Varvara (2019)

Marka Míková. Příběh o velrybím putování. Dramaturgie Renata Venclová. Režie Apolena Novotná.

Účinkují Dušan Sitek, Tereza Dočkalová, Barbora Munzarová, Lukáš Hlavica, Taťjana Medvecká, Marek Lambora, Johanna Tesařová, Matěj Viták, Barbora Sadílková, Meda Folprechtová, Valentina Bonnet, Zdeněk Velen, Magdaléna Borová, Vojtěch Vondráček, Pavol Smolárik, Petr Stach, Klára Sedláčková-Oltová, Gustav Hašek, Šárka Vaculíková, Veronika Lazorčáková, Ondřej Rychlý, Tomáš Pergl, Jakub Zich, Miroslav Dlouhý a Antonín Holoubek.

Natočeno 2019. Premiéra 17. 3. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Pozn.: V roce 2015 vědci změřili, že velrybí slečna Varvara z rodu majestátních plejtvákovců šedých uplavala na své cestě Pacifikem 22 500 kilometrů. To je nejdelší dráha, jakou kdy nějaký savec urazil. Příběh velryby Varvary začíná jejím narozením v teplých vodách u pobřeží Kalifornie a pokračuje řadou dobrodružství, při kterých se Varvara naučí postarat se nejen o sebe, ale i o druhé. Když to nejmíň čeká, potká nakonec i velkou lásku, a tak na své cestě za štěstím přece jen dopluje do cíle. Podmořský svět v knížce Marky Míkové není tichý ani němý, je plný příběhů a písniček. Ponořte se do něj a uslyšíte, co si zpívají a vyprávějí velryby, se kterými toho máme společného víc než jen zázračně krásnou planetu Zemi. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)