Elenin odkaz (2019)

Elena Maróthy Šoltésová. Na motivy próz Nepolitické myšlienky o niektorých politických veciach a Sedemdesiat rokov života. Rozhlasová úprava Mário Drgoňa. Produkce Ľudmila Sabová. Hudební dramaturgie Zuzana Jurišová. Zvuk Milan Greguš. Dramaturgie Michaela Materáková. Režie Kamil Žiška.

Účinkují Dominika Žiranová, Jeanette Švoňavská, Judita Hansman, Miroslav Trnavský, Juraj Predmerský, Ladislav Kerata a Michaela Materáková.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2019 (30 min.). Premiéra 16. 7. 2019 v cyklu Naša zabudnutá klasika (SRo 3 Rádio Devín); 11. 8. 2021 (SRo 3 Rádio Devín, 15:30 h.); 6. – 12. 9. 2021 (SRo Rádio Litera).

Pozn.: Elenin odkaz je rozhlasová hra inšpirovaná a zostavená z textov Eleny Márothy Šoltésovej. Začínajúci mladý autor, Mário Drgoňa, v nej ponúka svoj pohľad na autorku prostredníctvom študentky Eleny, ktorá jej tvorbu študuje pre svoju školskú prácu. So spisovateľkou má pritom spoločné omnoho viac, než len meno. Minulosť sa tu stretáva s prítomnosťou, okrem iného aj v poznaní, že takmer storočná esej, dokáže veľa povedať nielen o našej minulosti ale aj o našej súčasnosti. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)