Spolu (Dohromady, 2016)

Peter Šulej. Rozhlasová hra. Dramaturgie Ján Šimko. Zvuk Ľubica Olšovská. Hudební spolupráce Matúš Wiedermann. Produkce Silvia Lukáčová. Režie Táňa Tadlánková.

Osoby a obsazení: Andrea (Táňa Pauhofová), Daniel (Ivan Šandor), Michaela (Zuzana Porubjaková), gitarista (Štefan Chrappa), stará mama (Soňa Ulická) a hlásateľ (Rasťo Sokol).

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2016 (55 min.). Premiéra 30. 9. 2016 (SRo 3 Rádio Devín).

Pozn.: Hudobný publicista, moderátor, skladateľ a dj Daniel sa na prahu štyridsiatky ocitá v kríze stredného veku. Stretáva dve ženy, Michaelu a Andreu, a ich láska prerastie do netradičného milostného vzťahu. V rozhlasovej hre sledujeme trojicu intelektuálov, ktorí sa prostredníctvom rôznych hier, plných odkazov a parafráz svojsky vyrovnávajú s dennou realitou a nihilisticky naladenou spoločnosťou okolo nich. Zároveň musia riešiť paradoxnú situáciu, v ktorej sa ocitli: na jednej strane je atypický vzťah, ktorý ich napĺňa, na druhej strane spoločenské normy, zvyky a vzťahové koncepty. Výsledkom je vtipný ale i znepokojivý obraz doby, videný očami generácie tridsiatnikov a štyridsiatnikov.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)