Cesta okolo sveta za 80 dní (Cesta kolem světa za 80 dní, 2016)

Tomáš Repčiak. Rozhlasová hra z cyklu Ako to bolo ďalej. Dramaturgie Egon Tomajko. Hudební spolupráce Ján Fiala. Zvuk Iveta Janáková. Režie Vladimír Kivader.

Účinkují Juraj Smutný, Ivana Kováčová, Juraj Haviar, Ján Haruštiak, Dominik Zaprihač, Vladimír Rohoň, Daniel Výrostek a Peter Budkovský.

Připravil Slovenský rozhlas Banská Bystrica v roce 2016 (28 min.). Premiéra 17. 9. 2016 (SRo 3 Rádio Devín).

Pozn.: K dielu Julesa Verna sa dá prisupovať rôznym spôsobo. Najštýlovejšie je však možno prekonať realistického fantastu a posunúť jeho známy príbeh ešte ďalej. Tomáš Repčiak navrhuje stodňovú cestu – a prekonanie oboch zemských pólov. Dramatizáciu tejto verzia vám ponúkame v cykle Ako to bolo ďalej!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Vladimír Kivader _ Jules Verne – Cesta okolo sveta za 80 dní

Nová a zrýchlená adaptácia príbehu Julesa Verna.
Nebyť stávky v Reformnom klube, je nepravdepodobné, že by sa usadlý anglický džentlmen Phileas Fogg rozhodol precestovať svet za 80 dní cez prekonanie oboch zemských pólov.

Účinkujú: Juraj Smutný, Ivana Kováčová, Juraj Haviar, Ján HarušTiak, Dominik ZapriHač, Vladimír Rohoň, Daniel Výrostek a Peter Budkovský.

Dramatizácia: Tomáš Repčiak
Dramaturgia: Egon Tomajko
Hudobná spolupráca: Ján Fiala
Zvuk: Iveta Janáková
Réžia: Vladimír Kivader

Pripravil Slovenský rozhlas Banská Bystrica roku 2016.
Premiéra: 17.9.2016 18:31 (SRo 3 Rádio Devín)

Zdroj: https://rtvs.sk/radio/archiv/1365/521840 + https://rtvs.sk/radio/program?&date=2016-09-17 + https://mluveny.panacek.com/rozhlasove-hry/217730-cesta-okolo-sveta-za-80-dni-cesta-kolem-sveta-za-80-dni-2016.html

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)