Nikto ma nemá rád (Nikdo mě nemá rád, 1983)

Čavdar Šinov. Pohádka. Překlad Oľga Štilianová a Viera Janusová. Dramaturg Ľuboš Machaj. Zvuková a technická spolupráce Július Galát a Vladimír Mihálek. Režie Olívia Binderová.

Osoby a obsazení: Peťa (Robert Roth), vlk (Ivan Krajíček), Červená karkulka (Zuzana Kronerová), babička (Magda Paveleková), řidič (Július Paluš), čaroděj (Pavol Mikulík), pokladnice (Erika Bauerová), lékař (Gustáv Legéň), konferenciér (Zoro Laurinc), děvčátko (Žaneta Žiaková), děti (Ivan Šándor, Miriam Hlivová a Romana Mozová).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roce 1983. Repríza 22. 4. 2020 (Rádio Junior, 11:00 hod.).

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Vlčí týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 15. 4. 2020 (článek). – Cit.: (…) Vo väčšine európskych rozprávok stretávame vlky buď ako prefíkané a zlé bytosti, prípadne krvilačné a hlúpe stvorenia, každopádne ako obludy so zlými úmyslami. V našom archíve si však leží aj jeden príbeh, v ktorom je vlk z rozprávky o Červenej čiapočke postavou nanajvýš dobrosrdečnou. Tento vlk jednostaj narieka: Nikto ma nemá rád! Darmo ho chlácholí Červená čiapočka aj stará mama. Vlk dobre vidí, že deti kreslia len milú malú Karkulku. On, obluda, nikoho nezaujíma. A tak sa pokúsi spriateliť s chlapcom z 3.A – Peťom. Lebo ak si nájde medzi deťmi kamaráta, určite si aj on vyslúži detskú kresbu. No nie? Čo všetko nešťastný vĺčik povymýšľa a ako jeho nápady skončia, sa dozviete z rozprávkovej hry bulharského autora Čavdara Šinova. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)