Ruka Opuka (2020)

Tomáš Končinský. Pohádka. Hudba Barbora Zmeková. Zvuk Jitka Kundrumová. Zvukový design Jan Trojan. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Izabela Schenková.

Účinkují Ondřej Vetchý, Klára Melíšková, Vasil Fridrich, Viktor Kuzník, Tereza Císařová, Martin Písařík, Pavla Tomicová, Václav Rašilov, František Čachotský, Pavel Čeněk Vaculík, Petr Čtvrtníček, Renata Kubišová, Aleš Vrzák a Izabela Schenková.

Natočeno 2020. Premiéra 13. 9. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.). Repríza 17. 6. 2021 (ČRo Rádio Junior, 13:00 h.); 24. 10. 2021 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Ukázka z natáčení

Pozn.: Je Ruka Opuka skutečně obávaná čarodějnice, nebo se jen lidé vzájemně straší hrůznými historkami? Jisté je, že královský syn zmizel tam, kde má Ruka Opuka své sídlo. Šestašedesát rytířů a statečná zahradníkova dcera se ho vydali hledat. Nikdo se nevrátil. Najdou svého syna královští rodiče? (anotace)

Lit.: anonym: Tomáš Končinský: Ruka Opuka. In web ČRo 2 Praha, 13. září 2020 (článek). – Cit.: (…) Obávaná čarodějnice, která si říká Boženka, žije v horách jako hodná stařenka a obětavá bylinářka. Jenže v sobě skrývá zlo a touhu ovládnout celý svět. Svého cíle může dosáhnout pouze za pomoci cizího srdce, které bude bít jen pro ni. (…)

Když se v království krále Blahodara Copatého pátého a královny Malvíny Vlídné ztratí jediný syn Jakub, řečený Neposeda, nikdo netuší, že jej cesta zavedla k této obávané čarodějnici a že jí má jeho srdce posloužit jako zdroj síly na dalších sto let. Královští rodiče jsou nešťastní ze ztráty syna a nemyslí už na nic jiného, než na to, kam se mohl zatoulat. Neštěstí a smutek je uvrhne do nezájmu a nečinnosti, a tak postupně zpustne celé království. Když se ze záchranné výpravy za princem nevrátí ani 66 rytířů, ani statečná zahradníkova dcera Justýna a poddaní houfně opouštějí tohle ztracené království, napadne královnu s králem, že by se na záchrannou výpravu měli vydat oni sami. Nikdo jiný už totiž nezbývá… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)