Hodiny (2009?)

Peter Pavlac. Rozhlasová hra. Dramaturg Štefan Timko. Mistr zvuku Peter Krajčovič. Hudební improvizace a výběr hudby Alexander Berta. Produkce Peter Baran. Režie Peter Vilhan.

Osoby a obsazení: hlas (Michal Hudák), Daniel (Vladimír Kobielsky), Manuel (Ivan Krúpa), Izabel (Adriana Ballová), antikvář (Igor Makovický), stařec (Peter Gažo), hodinář (Igor Šabek).

Natočeno 2009 (?) (53 min.).

Pozn.: Vo svojom rozhlasovom dramatickom debute sa autor inšpiroval dvoma poviedkami Gustava Meyrinka a vytvoril z nich zvukovú mystickú kompozíciu, ktorá je metaforou nikdy sa nekončiacej túžby človeka po odhaľovaní nepoznaného a nejasného. Príbeh mladého Daniela pokúšajúceho sa nájsť pravdu o svojej minulosti i o svojom poslaní sa dotýka rozpakov a hľadania hraníc medzi duchovným a materiálnym svetom. Závažná téma pátrania po poslaní ľudského života je však v texte odľahčená humorom a iróniou, pomocou ktorých sa rozvíja aj ďalší významný motív hry – manipulácia. Jej obeťou sa stane nielen hlavný hrdina hry ale aj všetci poslucháči.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)