Jazmín vonia v jeseni (Jasmín voní na podzim, 1964)

Vladimír Babnič. Původní rozhlasová hra. Hudební improvizace Gregor Roletzký. Odpovědný redaktor Ján Vdovják. Technici Alojz Zwyrtek, Michal Domonkoš, Janák. Režie Osvald Zahradník.

Osoby a obsazení: Agáta (Kája Dubovicová), Martin Lehocký (Andrej Mojžíš), profesor Norbert Schwacher (Viktor Blaho), Fedor Breza (Martin Kolesár), strýček Žilák (Gustáv Legéň), Žiláková (Mária Markovičová), polesný (Ján Gubala), Valentin Stepanovič (Štefan Kršňák), stavitel Píška (Anton Šulík), sturmbannfüherr (Radoslav Bartoník), ordonanc (Štefan Graca), vlakový průvodce (Eugen Balogh), hlas I (Anton Ďuriník), hlas II (Otto Oslanský), hlas III (Ján Mildner), hlas IV (Milan Tuma).

Nastudoval Československý rozhlas Banská Bystrica v roce 1964. Premiéra 29. 8. 1964 (Československo I., 19:00 h.; 82 min).

Pozn.: Rozhlasová hra vysielaná pri príležitosti 20. výročia SNP – ukrývanie sa pred Nemcami /Agáta schováva a opatruje nohy chorého profesora v bunkri/, vypočúvanie, riskovanie odvážnych ľudí v ťažkých dobách, partizánčenie, podľa motta duchovného odkazu červenoarmejca B. Bulkiševa „Človek sa rodí, človek umiera. Nie je v tom nič tragického, je to zákon prírody. Ale človek na svet len tak proste neprichádza a neodchádza. Zanecháva svojmu nástupcovi duchovný odkaz. Prichádza do života ako človek a ako človek z neho odchádza.“

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)