Cesta dlhého dňa do noci (Cesta dlouhým dnem do noci, 1995)

Eugene O´Neill. Rozhlasová úprava divadelní hry. Dramaturgie Emília Drugová, Milan Frolo. Překlad Ján Trachta. Úprava Božena Čahojová-Bernátová. Zvuk Stanislav Kaclík. Technik Jozef Bezák. Režie Vladimír Rusko.

Osoby a obsazení: James Tyrone (Ladislav Chudík), Mary Cavan Tyrone, jeho žena (Zdena Grúberová), James Tyrone ml. (Marián Geišberg), Edmund Tyrone, mladší syn (Marián Gallovič), Cathleen, služka (Lucia Vráblicová).

Nastudoval Slovenský rozhlas Bratislava 21. 12. 1995 (100 min).

Pozn.:  Dej hry sa začína v obývačke letného domu rodiny Tyronských v auguste roku 1912. Príbeh hry sa odohráva ako keby „v zákulisí“. James Tyrone a jeho dvaja synovia, Edmung a Jamie, si všimli, že Mary, Jamesova žena, strávila noc v hosťovskej izbe, kde si predtým zvykla pichať morfium. Chlapci si mysleli, že ich matka skončila s týmto zlozvykom, ale podozrievajú ju, že môže byť opäť závislá. Čo sa týka jej synov, Jamie je doma, pretože nemá prácu a potrebuje miesto, kde by na nejaký čas ostal. Edmund sa naopak cíti veľmi chorý. V priebehu dňa sa problémy stupňujú.  Začína byť zrejmé, že Mary je znova závislá…  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)