Putovanie z Petrohradu do Moskvy (Putování z Petrohradu do Moskvy, 2022)

Mojmír Groll. Původní rozhlasová hra. Produkce Renáta Miškovicová. Mistr zvuku Peter Krajčovič. Hudební dramaturgie Zuzana Eperiešiová. Dramaturgie a režie Hana Rodová.

Účinkují Miroslav Kolbašský, Dana Košická, Ivan Krúpa, Igor Kasala, Katarína Horňáková, Ľuboš Záhon, Peter Leiko, Jakub Kuka, Stanislav Pitoňák, Juraj Fotul. Peter Orgován, Ján Kovalčin, Peter Gedeon, Andrej Palko, Peter Čižmár, Pavol Gmuca, Marek Budinský, Adam Trcka, Magdaléna Kolbašská.

Natočeno 2022. Premiéra 27. 9. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.; 63 min.). Repríza 3. – 8. 1. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: V hre Mojmíra Grolla s názvom Putovanie z Petrohradu do Moskvy, v ktorej sa dozviete, ako sa pod dojmom cestopisu istého petrohradského colníka cárovná Katarína II. rozhodla cestu autora predĺžiť z Moskvy až na Sibír, čo cestovateľa stálo mnoho útrap a ruskej ríši neprinieslo žiaden osoh. (anotace)

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Putovanie z Petrohradu do Moskvy. In web SRo Rádio Devín, 27. 9. 2022 (anotace + nahrávka rozhovoru k poslechu). – Cit.:  V utorok 27.9. večer bude mať v Dramatickom Rádiu Devín premiéru pôvodná rozhlasová hra Mojmíra Grolla s názvom Putovanie z Petrohradu do Moskvy, v ktorej sa dozviete, ako sa pod dojmom cestopisu istého petrohradského colníka cárovná Katarína II. rozhodla cestu autora predĺžiť z Moskvy až na Sibír, čo cestovateľa stálo mnoho útrap a ruskej ríši neprinieslo žiaden osoh. S dramaturgičkou hry Hanou Rodovou sa porozprávala redaktorka Ivana Jachymová (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)