Už sme všetci v jednom vreci (Už jsme všichni v jednom pytli, 1970)

Ferko Urbánek. Rozhlasová adaptace divadelní hry. Režie Imrich Jenča.

Účinkuj Jozef Króner, František Dibarbora, Beta Poničanová, Jozef Skovay, Juraj Slezáček, Oľga Sýkorová, Božidara Turzonovová a Gustáv Valach.

Natočeno 1970. Obnovená premiéra 2. 12. 2022 (SRo 8 Rádio Litera, 2:00 h.). Repríza 2. – 8. 12. 2022 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Už sme všetci v jednom vreci. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 27. 11. 2022 (článek). – Cit.:  Áno, „už sme všetci v jednom vreci“, mohli by si povedať autori a rozhlasové hry, ktoré sa takto pospolu ocitnú tento týždeň v Rádiu Litera. A veríme, že to, čo sa z tohto rozhlasového vreca vykľuje, vás poteší, lebo to nebudú žiadne mačky vo vreci. Čaká na vás cyklus Slovenské rody, tentokrát o Hurbanovcoch, od rádia by sme sa na vašom mieste pri tomto cykle ani nepohli :-). A dáme opäť šancu hrám, ktoré neboli roky vysielané, takto sme pre vás vylovili hru Emila Kočiša Komín, Petra Jaroša Splynutie, Ferka Urbánka Už sú všetci v jednom vreci a skutočne výbornú hru Pavly Kováčovej Nesmiať sa a neplakať – titul, ktorý určite zaujme tie, ktoré ste matkami, dcérami, sestrami či vdovami, babičkami. A ak sa budete chcieť dozvedieť o tom, ktorá ručička na hodinách bola vymyslená ako prvá a ktorá ako druhá a aký čas ich delil, kým sa zrodili, vypočujte si fíčer Vladimíra Tomoviča Kyvadlo času. Aj vy ste už uvažovali nad tým, čo vás naučil covid? A že v živote ste mali rôzne fázy čítania – keď ste čítali neradi či keď ste čítať chceli a nedalo sa? Tak nad týmto všetkým sa zamýšľal Jozef Kaščák – započúvajte sa, či sa v niečom nájdete aj vy. A napokon výborným výberom týždňa je i stereokompozícia vytvorená z ľúbostných listov Janka Jesenského a Anny Bottovej. (…)

V Rádiu Litera máme veľmi radi hlas Jozefa Kronera. A sme ešte radšej, ak naň natrafíme pri hre, ktorú sme ešte u nás nevysielali. Započúvajte sa od piatku do adaptácie divadelnej hry Ferka Urbánka Už sme všetci v jednom vreci. V réžii Imricha Jenču spoluúčinkujú František Dibarbora, Beta Poničanová, Jozef Skovay, Juraj Slezáček, Oľga Sýkorová, Božidara Turzonovová a Gustáv Valach. Hra je z roku 1970. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)