Čokoláda jedna báseň (2014?)

Ladislav Pecháček. Povídka z knihy Hořká čokoláda. Dramatizace Jana Pithartová. Zvukový mistr Leoš Sedláček. Dramaturgie Tereza Mičiaková. Režie Pavel Krejčí.

Účinkují Jiří Zapletal, Michal Przebinda, Romana Chvalová.

Připravil Český rozhlas Hradec Králové v roce 2014 (?). Repríza 18. 12. 2022 (ČRo Hradec Králové, 18:05 h.) v cyklu Na hradecké nedělní vlně; 29. 1. 2023 (ČRo Pardubice, 18:05 h.) v cyklu Na nedělní vlně z Pardubic.

Lit.: baj – Krejčí, Pavel: Čtyři povídky z knihy spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda. In web ČRo Hradec Králové, 19. prosinec 2022 (článek). – Cit.: Soubor dvanácti povídek spisovatele a scenáristy Ladislava Pecháčka s názvem Hořká čokoláda vydalo nakladatelství Knižní klub v roce 2012. Český rozhlas Hradec Králové do vysílání vybral čtyři z nich: Jako zabít Ptáčka, Dobře utajené housle, Takové malé delirium a Čokoláda jedna báseň.

Ladislav Pecháček (*1940 Litomyšl) je původní profesí lékař. Zkušenosti z každodenní lékařské praxe zúročil ve svém literárním a scenáristickém díle. Knižní prvotina Amatéři se stala základem mimořádně úspěšné šestidílné filmové série, začínající filmem Jak svět přichází o básníky. (…)

Prózy Dobří holubi se vracejí a Vážení přátelé, ano jsou rovněž známé i z filmové podoby. Vrcholem jeho literární tvorby je román Osvobození kino Mír, za který autor získal Literární cenu Knižního klubu.

V povídkách Ladislava Pecháčka v knize Hořká čokoláda se snoubí kriminální zápletky s vtipem a nadhledem zručného humoristy a na konci každé z nich čeká čtenáře, v našem případě posluchače, překvapivé rozuzlení s novým a možná ještě větším tajemstvím.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)