V skratke – Domov pre každého (Ve zkratce – Domov pro každého, 2024)

Veronika Dianišková. Úvaha o životních pádech.

Čte autorka.

Natočeno 2024. Premiéra 15. 1. 2024 (SRo 8 Rádio Litera, 1:45 h.). Repríza 15. – 21. 1. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Čapkov lúpežník i Woolfovej bohatá Londýnčanka. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 14. 1. 2024 (článek). – Cit.:  A máme tu už tretí týždeň nového roka 2024, ešte len začal a už ako mu do kroku, už sa zdá akoby aj bežal :-) Rádio Litera vám ho túži opäť raz spríjemniť, a to novými hrami z roku 2023, ktoré sme ešte nevysielali, ale aj tými dlho nevysielanými, ktoré si pýtate a tešíte sa na ne. Z nových hier je tu pre vás hra podľa predlohy Virginie Woolfovej Pani Dawollayová v úprave M. Zakuťanskej a hra pre celú rodinu od Veroniky Šikulovej Strom života. Obnovíme premiéru hry z roku 1973 od Pavla Hudeca Ešte raz uvidieť Železnú studienku, hru pre mládež z roku 1974 od Jána Štiavnického Pochod pre deda Matyáša a hru Karla Čapka Lúpežník (z roku 1966). V čítaní na pokračovanie sa môžete tešiť na 5 častí z knihy švédskeho autora Ingmara Bergmana Spoveď. Ak by vás zaujímali Mechanizmy fungovania a politiky literárnych cien vypočujte si premiéru relácie Michala Talla v rámci cyklu „Z tvorivej dielne Rádia Litera“. Vieme, že máte vo veľkej obľube aj čokoľvek od E. Maróthy Šoltésovej – tento týždeň to bude poviedka Na dedine. (…)

V našom programe onedlho pokračujeme cyklom V skratke, tentoraz z dielne Veroniky Dianiškovej. Uvádzame v premiére pod názvom Domov pre každého. Bude o životných pádoch, o (ne)bývaní a tých, ktorí prežívajú na uliciach bez vidiny azylu či zmeny vo svojich životoch. Čo všetko nám poskytuje náš domov bez toho, aby sme si to uvedomovali? Číta autorka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)