Pověsti z evropských hradů 1/5 (1995)

Jaroslav Tichý. Četba na pokračování pro mládež z knihy Kníže Dracula a jiné hradní pověsti. Dramaturg Jiří Hromádko.  Rozhlasová úprava a režie Vladimír Gromov.

Vypráví Petr Haničinec.

Natočeno v Českém rozhlase v roce 1995 (5 x 12 min.). Repríza 20.-24. 7. 2015 v rámci pořadu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h.); 28. 8. – 1. 9. 2017 (ČRo 2 Praha, 20:04 h.) v cyklu Čtení pro celou rodinu.

Obsah: 1. Jak se z pána na Montferrandu stal trubadúr – 2. Jak se stalo, že mohl být vystavěn Wartburg. – 3. Nenasyta z Rodenecku – 4. Kamenný rytíř – 5. Jak sedláček Jakub vhodil jeho veličenstvu anglickému králi za košili šilink.

Pozn.: Kniha představuje jedinečnou sbírku 27 pověstí, které autor posbíral v rytířských sálech i temných sklepeních mnoha starodávných hradů v Čechách, na Slovensku, v Německu, Rakousku, Francii, Nizozemí, Polsku, Bulharsku, Švýcarsku, Irsku i mnoha dalších zemích. V prastarých dobrodružných příbězích na vás čekají nejen stateční rytíři, urozené paní, zamilovaní trubadúři a zakleté krasavice, ale i poťouchlí obři, mazaní ďáblíci a tajemná zjevení.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Natočeno v roce 1995.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)