Robin 1/10 (2016)

Zdena Frýbová. Příběh hrubosrstého foxteriéra, který dovede svou rodinu pořádně rozhýbat.  Četba na pokračování. Připravila Tereza Adámková. Dramaturgie Alena Blažejovská. Režie Lukáš Kopecký.

Čte Věra Zástěrová.

Nastudovalo Brno v roce 2016. Premiéra 1. dílu 5. 9. 2016 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Lit.: anonym: Zdena Frýbová: Robin (1/10). In web ČRo 2 Praha, srpen 2016 (článek). – Cit.: Robin není jen tak obyčejný pes, je totiž foxteriér. Humoristický román si můžete poslechnout až do pondělí 5. září 2016.

Roztomilé a nevinně vyhlížející štěně mělo být pro rodinu příjemným rozptýlením. Vidina idylky, kterou pes do domácnosti přinese, vzala brzy za své a všichni její dvojnozí členové se postupně stali Robinovými přímými podřízenými.

Foxteriér, kterému nikdy nechyběl smysl pro humor, svými kousky neúnavně zaměstnává celou rodinu a své útěky dovádí postupně k takové dokonalosti, že své smečce dokáže utéct na celé hodiny nebo dokonce dny.

Robin? Ten je jen jeden!

Ať už s ním ale rodina prožívá peklo v Praze, nebo v šumavských hvozdech, všichni jej svorně milují a jsou připraveni mu vždycky znovu odpustit, protože je to přeci pes s neodolatelným charisma. Je to Robin a ten je jenom jeden.

Lit.: Kopecký, Lukáš: Robin. In web Lukáš Kopecký, 17. 8. 2016 (zpráva). – Cit.:    V těchto dnech v Brně natáčíme jednu z nejúspěšnějších knih Zdeny Frýbové. Humoristický román Robin vypráví o nenapravitelných rošťárnách hrubosrstého foxteriéra, který změní idylický chod jedné rodiny. Na první pohled nevinně vyhlížející štěně, které mělo být strážcem radosti u rodinného krbu, nedlouho po osvojení doslova rozhýbe svou novou rodinu nejen toulkami po Praze a útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor. A tak Robinova rodina tak trochu proti své vůli začne žít úplně nový, nevšední život, kterým není vždycky nadšena. Přesto je Robinek členy rodiny milován, přes svou delikátní povahu totiž dokáže být neodolatelně roztomilý a vlastně nezapomenutelný. Z populárního románu Robin čte Věra Zástěrová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)