Naivní konceptualista a slepice 1/5 (2016)

Marian Palla.  Připravila Eva Lenartová. Režie Peter Gábor.

Účinkuje David Viktora.

Nastudoval ČRo Ostrava v roce 2016. Premiéra 10. – 14. 10. 2016 (ČRo 3 Vltava, 9:30 h.) v cyklu Kabinet.

Obsah: 1. O lenosti, přírodě i konceptuálním měření větru – 2. O bramborách, nečitelné knize a o postávání – 3. O psaní dopisů, psím umění a o tichu – 4. O absenci nápadu, pumpě tajči a o vtipu – 5. O Kantovi a o konci světa

Lit.: Jiroušek, Martin:  S Evou Lenartovou o Věku nevinnosti i dalších projektech připravovaných v ostravském rozhlase. In web Ostravský deník, 9. 3. 2016 (rozhovor). – Cit.: Eva Lenartová je rozhlasovou dramaturgyní a vedoucí Tvůrčího centra ostravského studia Českého rozhlasu. Zabývá se přípravou rozhlasových úprav povídek a románů, připravuje pořady poezie, rozhlasové hry i náročnou publicistiku. K aktuálním výsledkům její práce patří rozhlasová četba z románu Věk nevinnosti od Američanky Edith Whartonové. Deník Ostravan.cz si s ní povídal ale také o dalších připravovaných pořadech a třeba i o tom, jak se jí při tvorbě rozhlasových pořadů spolupracuje s ostravskými herci. (…)

Ale pro skříňku doluješ ty, co ještě připravujete?

Rozhlas je nenasytný, neustále požírá nové a nové texty. Ať už autorské nebo adaptace. Teď zrovna čekáme na autorská práva ke knize Slawomira Mroźka Kohout, lišák a já, na stole mám knihu Mariana Pally Naivní konceptualista a slepice, kterou chceme rozhlasově využít. Ale Marian Palla to ještě neví…. Ale taky se těším na povídky Jaroslava Žily a velkou radost mám z nominace básnířky Ireny Šťastné na cenu Magnesia Litera. Dělala jsem rozhlasově všechny její sbírky a pořád jsem si říkala – himbajs, jak je možné, že o té holce se ještě nemluví hodně hlasitě? A letos – bum! Fakt mám radost.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)