Embéčkem kolem světa 1/10 (2017)

Michal Vičar. Četba na pokračování. Pro rozhlas připravil Jan Sulovský. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Jan Ťoupalík, titulky čte Jaroslav Krejčí.

Nastudovala Olomouc v roce 2017. Premiéra 1. dílu 1. 10. 2017, 10. dílu 3. 12. 2017 (ČRo Olomouc, 18:04 h.; vždy neděle), cyklus Počteníčko.

Obsah: 1. Estonsko. – 2. Rusko. – 3. Bezvýchodný východ Sibiře. – 4. Spojené státy poprvé. – 5. Spojené státy podruhé. – 6. Mexiko poprvé. – 7. Mexiko podruhé. – 8. Střední Amerika. – 9. Jižní Amerika. – 10. Jižní Amerika (podruhé).

Lit.: Sulovský, Jan: Projeďte se s Michalem Vičarem Embéčkem kolem světa. In web ČRo Olomouc, 17. 10. 2017 (článek). – Cit.:  Student psychologie Michal a student žurnalistiky Martin se vydali na cestu kolem světa 40 let starým automobilem, Škodou 1000 MB z roku 1969. A to bez jakýchkoli znalostí automechaniky. Jejich výprava trvala sedm měsíců a trasa vedla přes čtyři kontinenty. Na cestách museli bratranci několikrát svou škodovku zvanou Julii opravovat a domlouvat jí, aby se s nimi vrátila zpátky do vlasti.
Poznali, jak silně řehtá v různých zemích byrokratický šiml, jak krásné jsou stopařky v různých zemích světa i jak se vyhnout zkušeným překupníkům drog. Michal a Martin procestovali Evropu, Asii, Severní a Jižní Ameriku a po téměř 40 000 kilometrech si splnili svůj sen a vrátili se šťastně domů.
Třebaže kniha byla vydána téměř před deseti lety, její obsah nezestárnul. Je to příjemné, vtipné a nápadité čtení, plné neotřelých postřehů.(…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)