Prevítem snadno a rychle (2002)

Simon Brett. Překlad František Fröhlich. Hudební spolupráce Dana Stuchlíková. Připravil a režii má Dimitrij Dudík.

Účinkují Hana Kofránková a Bořivoj Navrátil.

Natočeno v roce 2002.

Pozn.: Pokračování natočeno pod názvem Kdo to tu chodí?

Lit.: (anonym): Simon Brett: Prevítem snadno a rychle. In web ČRo. 19. 7. 2002 (anotace). – Cit.: Zkuste se s námi v pátek večer podívat na svět a na svoji rodičovskou péči očima nemluvněte. Zaručeně se přitom budete dobře bavit. Z deníčku jednoho roztomilého prevíta nám bude číst Bořivoj Navrátil a Hana Kofránková. Překlad František Fröhlich. Režii má Dimitrij Dudík, hudební spolupráce Dana Stuchlíková.

Napadlo vás někdy, že vaše miminko je nejen roztomilé, ale taky drobátko zlomyslné? Že je to vlastně pěkný prevít, mnohem chytřejší než oba jeho rodiče dohromady? Spoustu důkazů nám o tom přinese originální deníček nemluvněte, který sepsal Simon Brett. Podívejme se třeba na tento zápis: „Vyvinul jsem nový kousek – už se zvednu na kolena a natáhnu přitom jednu ruku. Mým rodičům tento mílový krok imponuje víc než mně. K něčemu to asi užitečné bude, ale zatím jsem ještě nezjistil k čemu. – Už to mám! Dokážu teď udržet rovnováhu a přitom brát do rukou věci, na které jsem předtím nedosáhl. Geniální! Po snídani jsem zůstal sám v kuchyni a hned se mi podařilo volnou rukou otevřít kredenc a vyházet ven všechny hrnce a kastroly. Bohužel se nic nerozbilo, ale randál to byl vysoce uspokojivý.“

Anglického spisovatele Simona Bretta známe u nás hlavně jako autora detektivek, jejichž ústřední postavou je Charles Paris (Mrtvá strana mikrofonu, Vražda bez nápovědy, Hvězdné propadlo). Píše také povídky a divadelní hry. V devadesátých letech pobavil své čtenáře dvěma svéráznými miminkovskými deníky. Oba již vyšly v češtině, a to pod názvy Prevítem snadno a rychle a Kdo to tady chodí?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)