Život plný dobrodružství aneb Světem křížem krážem 1/5 (2021)

Leoš Šimánek. Četba na pokračování. Redaktorka Lada Klokočníková. Dramaturg Jaroslav Pokorný. Zvukový mistr Leoš Sedláček. Režie Pavel Krejčí.

Čte Pavel Soukup.

Nastudoval ČRo Hradec Králové v roce 2021. Premiéra 1. dílu 5. 9. 2021 (ČRo Hradec Králové, 18:10 h.) v cyklu Návštěva.

Lit.: baj – Krejčí, Pavel: Leoš Šimánek: Život plný dobrodružství aneb Světem křížem krážem. In web ČRo Hradec Králové, 12. září 2021 (článek). – Cit.:  Známý východočeský cestovatel, spisovatel a fotograf, který žil střídavě v Německu, v Kanadě a nyní v Čechách, se cestopisné literatuře věnuje od roku 1975.

Za všechny publikace jmenujme alespoň úspěšný titul „Americkým západem – Pěšky a na koních od Mexika do Kanady“ nebo knihu Havajské ostrovy.

Leoš Šimánek – po sedmidílné řadě autobiografických cestopisů se tentokrát rozhodl pokračovat stylem interview – s manželkou Lenkou pozval svou rozvětvenou rodinu na chalupu do Rtyně v Podkrkonoší, aby jim vyprávěl svá dobrodružství, jak z dětství a mládí, tak i z následných cest a expedic po celém světě, které nejdřív podnikal sám a později s celou rodinou. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)