Záhořanský hon 1/? (1977)

Alois Jirásek. Rozhlasová stereofonní dramatizovaná četba. Rozhlasová úprava a režie  Josef Hajdučík. Stereofonní spolupráce  Radislav Nikodém. Zvuk  Blanka Bezrová. Záznam a střih  Hana Jírová. Zvukové efekty Artur Šviha. Asistentka režie Anna Halbichová. Hudební spolupráce  Jiří Váchal a Vlastimil Hanuš.

Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Buchvaldek), Svída (Vladimír Brabec), Rys (Václav Postránecký), Vojna (Miroslav Nohýnek),  Tereza (Helga Čočková), vrchní (Miloš Nedbal), Kašpar (Mirko Musil),  baron (Vítězslav Jirsák), hajný (Oldřich Janovský), muži v hostinci (Bohuslav Ličman, Jindřich Rychtařík,  Jiří Suk). Dále účinkují Svatopluk Skládal, Stanislav Zázvorka, Pavel Kopecký, Zdeněk Chládek.

Natočeno 1977.

Pozn.: V roce 1977 byl natočen Zahořanský hon jako stereofonní dramatizovaná četba. Byla to úplně první četba někdejšího programového a dnes už vpravdě legendárního bloku 3×60 a to stereo. Tehdy rozhlas tímhle pořadem propagoval stereofonní zvuk ve vysílání a proto se začaly natáčet i stereofonní četby pro tento program.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Krásné zpracování díla A. Jiráska! S láskou vzpomínám na roky 1977-78 (?), kdy jsem poslouchal na stanici Vltava večerní četby, výborné stereo efekty (na tehdejší dobu), skvělé mluvené slovo, dychtil jsem po každém dalším dílu.
Po letech jsem chtěl toto rozhlasové zpracování koupit v Českém rozhlasu, ale chtěli za to docela hodně peněz (tuším nějaké 4 tisíce), což se mi zdálo hodně.
Pokud někdo víte, zda a kde se dá komplet koupit, ocením nápovědu.

Český rozhlas právě rozjel prodejní server Radioteka.cz . Zkuste si na té stránce najít kontakty na odpovědné osoby a doporučte jim Záhořanský hon, třeba ho zařadí do prodeje (slibují, že cena nahrávek nepřevýší 249 Kč).

Přemkovi: díky za tip, z Českého rozhlasu se ozvali, že pohledají v archivu, a pokud zpracování najdou a bude použitelné, tak ho zařadí do nabídky.
Děkuji za tip a dám vědět, jak jsem pochodil.

Tak to klaplo, ČR tuto hru dal do prodeje, a to za dobrou cenu 179 Kč. Už se těším na poslech!

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)