Láska není to, co je na začátku, ale to, co je na konci (2020)

Břetislav Rychlík. Ohlédnutí za osobností Marie Vaculíkové, manželky spisovatele Ludvíka Vaculíka, která zemřela 16. ledna 2020. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Čte autor.

Připravilo Brno v roce 2020. Premiéra 15. 2. 2020 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.; 16 min.).

Lit.: Rychlík, Břetislav: Láska není to, co je na začátku, ale to, co je na konci. Břetislav Rychlík o Madle Vaculíkové. In web ČRo Brno, 14. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  (…) „My spolu teď, Břeťo, málo býváme. Kdykoliv jste v Praze, ozvěte se. Ty dvě deci rulandského si můžeme dát aj u nás. My máme všelijakého pití, které dostáváme, ale samy dva nás popíjet nenapadne. Jen někdy dopoledne jeden druhého pozveme na půl panáka slivovice a já pokaždé říkám: Malý panák je velký panák chudého člověka, praví Břeťa.

Nevím: není toto naše psaní trochu do prázdna? Však se ani nedovídáme, jestli to někdo čte. Ale to nevadí. Vlastně bychom si mohli začít psát něco, co by nikdo ani číst neměl, že! Já opravdu na začátku myslel, že sem budu psát názory, které bych se neodvážil jinde napsat. Názory nesprávné, ale odůvodněné. Že bych se jich tak zbavil. A víte, že takových mám hodně? Možná ale, že to by mi paní Vaculíková nepustila. Ona je asi jediný člověk, jehož názor nechci ignorovat. Vlastně je mírou dobrého, inteligentního čtenáře. My čteme tak, že jeden druhému pravíme, co si kde má přečíst. Teď mi předložila rozhovor s arcibiskupem Dukou v Respektu. Mějte se dobře. Ludvík“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)