Proč jsou opatření proti nákaze v Česku úplně jiná než u sousedů? (2020)

Petr Šabata. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 7. 12. 2020 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šabata, Petr: Petr Šabata: Proč jsou opatření proti nákaze v Česku úplně jiná než u sousedů? In web ČRo Plus, 7. prosinec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Něco tady nehraje. Česko se zdaleka nevyrovnalo s druhou vlnou koronavirovou, přesto zvolilo úplně jiný způsob rozvolňování než úspěšnější sousedé.

Osmkrát lidnatější Německo s necelými 18 tisíci oběťmi covidu (Česko má úmrtí s nákazou takřka 9 tisíc) prodloužilo všechny restrikce až do 10. ledna. Kancléřka Angela Merkelová se s premiéry spolkových zemí dohodla, že zůstanou zavřené restaurace, muzea, divadla i další volnočasová zařízení. Jen školy a školky zůstávají stále otevřené, protože ty jsou pro vládu prioritou.

V Česku jsou od čtvrtka podle tabulky zvané PES otevřené restaurace, všechny obchody i služby, muzea a galerie, fitness centra, skončil noční zákaz vycházení, část dětí se vrátila do škol, další se přidávají dnes. Byť při tom všem platí omezující pravidla, je rozdíl oproti Německu nebetyčný. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)