Podruhé a špatně? Opozice může Vrbětice nakonec prohrát (2021)

Petr Holec. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 9. 5. 2021 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Holec, Petr: Petr Holec: Podruhé a špatně? Opozice může Vrbětice nakonec prohrát. In web ČRo Plus, 9. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Kauza Vrbětice nejdřív dokázala nemožné: krátce před sněmovními volbami opozice pochválila vládu v čele s premiérem Andrejem Babišem za její bezprecedentní protiruskou odvetu. Pravda, nic moc jiného jí vlastně ani nezbývalo, protože protiruskou muziku sama tvrdila už před Vrběticemi kvůli ruské vakcíně Sputnik V. Pokračování této kauzy, o které se postaral investigativní reportér Seznam Zpráv Janek Kroupa, ale zatím nezvládla.

Kroupa a jeho kolegyně Kristina Ciroková obvinili vicepremiéra a šéfa ČSSD Jana Hamáčka, že chtěl Vrbětice v Moskvě ututlat výměnou za milion dávek Sputniku V. Nutno říct, že zatím bez důkazů. Hamáček proto podal na oba reportéry i server trestní oznámení a od Seznam Zpráv žádá kompenzaci deset milionů korun. Opozice, a především trojkoalice SPOLU, tvořená ODS, TOP 09 a lidovci, přesto Hamáčka okamžitě na základě jediného článku veřejně „popravila“. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)