Národní suverenita v teorii a praxi (2021)

Jan Vávra. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 9. 5. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Vávra, Jan: Jan Vávra: Národní suverenita v teorii a praxi. In web ČRo Plus, 9. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jedním z nejoblíbenějších témat našich politiků je národní suverenita a obrana národních zájmů.

Nenajdete politika, který by se k hájení národní suverenity nehlásil. Platí přitom, že čím jde o populističtějšího politika, tím hlasitěji mluví o nutnosti bránit národní zájmy i o tom, že si tady budeme o všem rozhodovat sami. Proto je poučné pozorovat, jak tito politici reagují na současnou situaci, kdy jsme – poprvé v dějinách nového českého státu – konfrontování s nepřátelskou akcí rozvědky cizího státu proti naší národní suverenitě. Akcí, která měla za následek výbuchy na našem území a smrt našich občanů.

Zajímavé je, že právě ti politici, kteří mluví o národní suverenitě nejčastěji, akci ruské rozvědky na našem území nejvíce zpochybňují. Tomio Okamura, Miloš Zeman, Václav Klaus a pochopitelně komunisté stále žádají nové důkazy, zpochybňují počet vyšetřovacích verzí a varují před ekonomickými a diplomatickými důsledky hněvu ruského medvěda. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)